Dzisiaj kolejny przepis z serii ''eksperymenty Sabci'' :D
Składniki: paczka ciasta francuskiego, ser żółty (125g), ser lazur z niebieską pleśnią, czerwona cebulka, czarne oliwki, kukurydza z puszki, pieczarki ( 200g), szynka parmeńska
1. Pieczarki obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle.
2. Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach, ser lazur kroimy w kostkę a cebulę w paseczki.
3. Ciasto francuskie rozwijamy, kładziemy na odpowiedniej blasze i smarujemy cienko przecierem pomidorowym. Na ciasto kładziemy pieczarki, kukurydzę, ser lazur i oliwki. Następnie posypujemy startym serkiem, dodajemy pokrojoną na cienkie paski szynkę parmeńską i cebulę.
4. Całość dajemy do nagrzanego piekarnika - na 20 - 30 minut w zależności od rodzaju ciasta francuskiego.
Ps. Gotową zapiekankę podaję z sosem czosnkowym domowej roboty! (przepis pojawi się wkrótce :D)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz